DIADA DE SANT JORDI 2021

I Certamen Literari Premi del Petit Príncep

Aquest Premi sorgeix en motiu de les circumstàncies actuals de pandèmia de la Covid-19, on totes les celebracions institucionals s’estan fent des del març del 2020 de manera virtual.

Tradicionalment, per Sant Jordi, l’Associació del Petit Príncep, tenia una parada de llibres i objectes relacionats amb el Petit Príncep a l’Eixample de Barcelona. Ni l’any passat ni aquest això fou possible i és per això que s’ha pensat donar rellevància a la Diada amb una participació literària que ens apropi a aquesta gran obra amb més de 220 traduccions.

Bases de l'edició 2021

Finalitat

Fer conèixer el llibre de Saint Exupéry EL PETIT PRÍNCEP i descobrir els seus valors sense límits donat que és una obra d’interès internacional per a totes les edats i nacionalitats. És un conte que interessa a petits i grans.

Temàtica

Escollir un capítol del llibre, i trobar paral·lelismes en qualsevol fet real o imaginari de la vida actual i plasmar-ho en una expressió literària apte per compartir amb qualsevol edat. Haurà d’estar escrit en català, castellà o francès.

Participants

Totes les persones que troben en El Petit Príncep un motiu de reflexió. Sense límit d’edat.

Identificació

Qui desitgi preservar la seva identitat pot utilitzar un pseudònim fins al dia de l’entrega del premi si sortís escollit.

Presentació oficial del Premi

El 23 d’abril del 2021.

Forma i presentació del treball a presentar

Els treballs poden estar presentats en alguna de les tres llengües abans esmentades i hauran de ser originals i inèdits per aquest premi.

S’han d’enviar per mail a: info@elpetitprincep.org on ha de constar:

  • Títol del treball
  • Capítol a què es refereix l’escrit
  • Nom i cognoms de l’autor/a i edat
  • Adreça
  • Telèfon de contacte
  • Petit apunt biogràfic del participant i justificació del capítol escollit.

Un cop rebuda la composició literària s’enviarà la confirmació a través d’un mail de la presidenta de l’Associació que l’autor/a haurà de guardar com a certificació personal.

Terminis

Aquest any donades les circumstàncies d’improvisació a què ens hem vist subjectes, es podran presentar els treballs fins a  l’11 d’abril a les 24 h.

Condicions del Premi

Podrà ser considerat desert si cap de les obres acompleix els criteris de qualitat valorats pel jurat. Si no existeix el primer, premi es podrà establir la possibilitat fins a dos accèssits a dues participacions que tot i no assolir la qualitat d’un primer premi puguin ser mereixedores per peculiaritats diverses de ser premiades. Aquestes obres premiades, a part de la divulgació que es farà a les xarxes, es compartiran en trobades determinades de caràcter intergeneracional.

Dotació del premi

Si existeix un únic premi, es dotarà al guanyador/a de tres traduccions del llibre (podrien estar signats per una persona coneguda en aquesta matèria) i un diploma de participació en nom de l’Associació. Per cada accèssit es donarà dues traduccions (també signades) i el diploma de participació. Si no hi ha cap contraindicació de l’autor/a, es divulgarà el seu nom com a guanyador/a, a totes les xarxes socials que l’Associació té al seu abast.

Jurat

Els treballs seran valorats per un jurat format per un mínim de tres persones on l’única particularitat serà la diversitat d’edats per poder així trobar la màxima neutralitat.

MONTSERRAT MUNNÉ
Mestra, psicòloga i logopeda exercint durant més de 40 anys aquestes professions en l’àmbit de l’educació pública del nostre país. Participa en diverses activitats dedicades a la divulgació de la paraula com a mitjà essencial de la comunicació. Es confessa apassionada del Petit Príncep fins al punt que és el seu llibre de capçalera des de fa molts anys.

NÚRIA GARCIA
Administrativa en actiu, resident a Lladó i treballant a Figueres, de nacionalitat catalana, que des de ben petita ja s’afeccionà al Petit Príncep afavorint-li també en gran part l’entorn familiar. A 8 anys va fer amb argila la seva 1a figura del personatge (encara avui existent) i sempre més, donada la seva gran creativitat, imaginació i dots artístiques l’ha tingut incorporat a la seva vida quotidiana. Les seves grans aficions són l’atletisme i el ciclisme i valora totalment la vida a la natura i la senzillesa de les coses i fets. L’honora haver tingut l’oportunitat de conèixer l’Associació i se li hagi proposat ser membre del jurat del I Certamen literari en el dia de Sant Jordi.

SUSANA SÁNCHEZ
Catedràtica d’Història a Secundària. Professora tutora d’ICE i a la vegada col·laboradora amb el Departament de Geografia Humana de la Universitat de Barcelona. Actualment dóna classes de voluntariat a immigrants per formació lingüística. Es reconeix admiradora d’aquesta obra des de petita, però el contacte directe amb membres de l’Associació l’ha fet sentir doblement implicada i engrescada pel projecte.

Obra guanyadora del Certamen 2021

S.O.S. Principito
Autora: Patty Maestre


Nota important: Aquest premi i les seves bases són vàlides per aquest any, ja que donada la incertesa de l’evolució històrica i sanitària a què estem exposats anirem comunicant el procés que tot va tenint i les acomodacions que farem al mateix.