Blog

Vetllada Cultural Nadalenca

En l’exquisit marc del Reial Cercle Artístic de Barcelona, ha tingut lloc aquest passat 10 de desembre de 2021, l’acte cultural i nadalenc de l’Associació del Petit Príncep de Catalunya.

La literatura, la música, la dansa i la pintura, expressions culturals inspirades en els valors del Petit Príncep, s’han sincronitzat per acompanyar la vetllada.

En paraules de la presidenta Cuca de Ventós en la presentació de l’acte:

L’obra d’Antoine de Saint Exupéry es tracta d’un conte poètic i filosòfic que sota l’aparença de conte per a nens i amb un llenguatge pur i profund, cada dibuix, cada frase, és una immensa lliçó de vida.

Hem volgut rememorar l’estrena de l’obra musical composta per Carlota Baldrís, “el Petit Príncep” en versió  trio “violoncel, trompa i piano”, dins del projecte “Dos camins per la pau” estrenada a l’auditori de l’EMMPAC amb motiu del 40è aniversari de la mort de Pau Casals i el 70è aniversari de la mort d’Antoine de Saint Exupéry.

Agraïm la participació a :

  • Carlota Baldrís i Rafecas. Compositora i pedagoga musical.
  • Vera Asunción Revuelto. Estudiant de dansa i arts escèniques a l’Institut del Teatre de Barcelona.
  • Cuca de Ventós i Mas. Pintora i presidenta de la nostra associació i autora del llibre pictòric: El Petit Príncep als aiguamolls de l’Empordà.

Agraïment que fem extensiu a la resta de participants:

  • Llorenç Lapaz . Project manager i comunicació.
  • Carla Valdez Ticona. Intèrpret del Petit Príncep.
  • Josep Sansalvador Castellet : President ATCAT. Associació de la tartamudesa de Catalunya i responsable de l’enregistrament.
  • Reial Cercle Artístic de Barcelona, per unes instal·lacions tan magnifiques , a la Direcció i al Daniel responsable i tècnic de so.

Finalitzem l’acte amb un recull de nadales al piano a càrrec de Francesca Parera i ens acomiadem amb el “Cant dels ocells”, recordant que aquest any 2021 commemorem el 50è aniversari del discurs de Pau Casals a l’ONU.

Un agraïment molt sincer de La Junta.

La Cuca, la Maria, la Pilar, L’Adela i la Roser us agraïm a amics, simpatitzants, familiars i col·laboradors la vostra assistència i el vostre suport que ha fet possible la realització d’aquest acte.

Paraules de Pau Casals a l’ONU – 24 d’octubre de 1971

Aquest és l’honor més gran que he rebut a la meva vida. La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa vaig aprendre a estimar-la. La meva mare – una dona excepcional, genial – , quan jo era noi, ja em parlava de la pau, perquè en aquells temps també hi havia moltes guerres. A més, soc català. Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on hi hagué les primeres nacions unides. En aquell temps – segle onzè – van reunir-se a Toluges – avui França – per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven contra, CONTRA la guerra. Per això les Nacions Unides, que treballen únicament per l’ideal de la pau, estan en el meu cor, perquè tot allò referent a la pau hi va directament. (…)

Fa molts anys que no toco el violoncel en públic, però crec que he de fer-ho en aquesta ocasió. Vaig a tocar una melodia del folklore català: El cant dels ocells. Els ocells, quan són al cel, van cantant: “Peace, Peace, Peace” (pau, pau, pau) i és una melodia que Bach, Beethoven i tots els grans haurien admirat i estimat. I, a més, neix de l’ànima del meu poble, Catalunya.

Recull d’imatges de l’acte